Paul Beau


eigenaar Paul beau in chai

Maison Beau werd eind 19e eeuw opgericht door Samuel Beau. Hij breidde de wijngaarden aanzienlijk uit. Na de 1e Wereldoorlog nam zoon Paul het bedrijf over samen met zijn vrouw.Sinds 1977 draagt het huis zijn naam.

 

Maison Paul Beau richt zich voornamelijk op de rijping van cognac , waardoor het mogelijk is lang gerijpte cognacs op de markt te brengen. Dit is bijzonder, omdat de meeste huizen snel rendement willen hebben op hun investeringen.De wijngaarden van Paul Beau , zo’'n 100 ha, liggen in de Grande Champagne.

 

Het merendeel van de akkers is beplant met “ugni Blanc” en een 4-tal hectare, sinds een paar jaar, met “colombard” .

 

 

Maison Paul Beau valt regelmatig in de prijzen, de Hors d’'Age is het meest onderscheiden:
Zilver op de International Wine and Spirit Competition 8 maal zilver of Goud op het Concours Agricole van Parijs vanaf 2000, het laatst in 2010 als waardering voor langdurige constant hoge kwaliteit.

Cognac Paul Beau

Pineau Paul Beau